Bătrîncea, despre intenţia autorităţilor de a comasa universităţile: Guvernarea deşteaptă creează noi instituţii, iar cea iresponsabilă - le lichidează

Bătrîncea, despre intenţia autorităţilor de a comasa universităţile: Guvernarea deşteaptă creează noi instituţii, iar cea iresponsabilă - le lichidează

Vicepreşedintele Parlamentului, deputatul socialist Vlad Bătrîncea a criticat intenţia Ministerului Educaţiei de a comasa universităţile din R. Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Guvernarea deşteaptă creează noi instituţii de învăţământ, investeşte în viitor – ştiinţă, educaţie, formare profesională, calitatea oamenilor. Guvernarea iresponsabilă – lichidează instituţiile existente. Lichidează instituţii cu istorie, create prin muncă şi dedicaţie de generaţii întregi”, a scris Vlad Bătrîncea pe Facebook.

Deputatul consideră că e autorităţile au o „stranie logică”.

„Resurse suplimentare pentru ministere noi, Cancelaria de Stat, Curtea constituţională etc. – sunt.
Iar pentru instituţiile de ştiinţă şi educaţie – bani nu sunt. Deşi nici o economie asemenea “optimizări” nu vor produce. Doar posibilitate de a demite persoanele incomode şi a promova oameni loiali şi în sistemul de educaţie. Cât nu este târziu, Ministerul Educaţiei, Guvernul, trebuie opriţi”, a spus Vlad Batrîncea.

Amintim că ministrul Educaţiei, Anatolie Topală a declarat că în urma comasării universităţilor, studenţii şi cadrele didactice din Republica Moldova vor beneficia de condiţii mai bune de studii, întrucât se va investi mai mult în modernizarea infrastructurii universitare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările