Ambasadorul UE, despre cartea publicată de Ţîrdea: „Sunt consternat de atacurile dure, nefondate şi rău-intenţionate, lansate la adresa societăţii civile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peter Michalko

Ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko, a venit cu un mesaj critic la adresa guvernării de la Chişinău, după ce socialistul Bogdan Ţîrdea a publicat o carte în care aduce mai multe acuzaţii la adresa ONG-urilor finanţate de UE şi SUA.

„Sunt consternat de atacurile dure, nefondate şi rău-intenţionate, lansate la adresa societăţii civile şi a mass-media independente din Republica Moldova. Pentru orice stat care se consideră democratic şi modern, o societate civilă puternică şi vibrantă, precum şi mass-media independente sunt elemente necesare, care asigură progresul, dezvoltarea şi transparenţa, şi împuternicesc cetăţenii”, a scris Peter Michalko pe pagina sa de Facebook. 

Potrivit diplomatului european, în Republica Moldova, organizaţiile neguvernamentale aduc multe beneficii pentru toţi cetăţenii ţării, în fiecare zi”. 

„Ele sunt parteneri importanţi pentru autorităţile de la toate nivelurile, care ar trebui să fie deschise şi incluzive faţă de partea activă a societăţii, în interesul oamenilor şi pentru viitorul lor. Astfel de atacuri ridică semne de întrebare serioase faţă de angajamentul politic de a sprijini un mediu favorabil dezvoltării societăţii civile, care este o parte esenţială a implementării Acordului de Asociere UE-Republica Moldova”, a mai spus Michalko.

Amintim că deputatul Partidului Socialiştilor Bogdan Ţîrdea a lansat o carte, intitulată: „Societatea civilă în Republica Moldova: Sponsori. ONGcraţie. Războaie culturale”. Potrivit autorului, „reţeaua de ONG-uri a devenit o caracatiţă, care s-a infiltrat în toate ramurile puterii, mass-media şi domeniul ştiinţific”, transmite IPN.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite