Alexandru Pînzari, după ce a fost reţinut de procurori: „Nu am încălcat legislaţia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Pînzari, fost şef IGP
Alexandru Pînzari, fost şef IGP

Fostul şef al Inspectoratului General de Poliţie, Alexandru Pînzari, a venit cu o reacţie după ce a fost reţinut, vineri dimineaţă, în dosarul Direcţiei 5 a MAI.

„Ar fi bine sa nu se grăbească nimeni şi să mă ardă pe rug, sau să dea note activităţii mele. Există instituţii de drept în acest Stat, care trebuie să-şi facă treaba şi să nu admită erori în astfel de acţiuni. Ştiam care sunt “bunele intenţii” ale unor persoane interesate de acest caz şi tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acţiune a mea şi sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislaţia nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica şi voi fi maxim transparent şi deschis”, a scris Alexandru Pînzari pe Facebook.

„Sunt lucruri despre care nu se vorbeşte! Ştiu ce am oferit Republicii Moldova prin serviciul meu, sau prin lupta mea cu arma în mână pentru integritatea teritorială, şi nimeni nu ştie mai bine istoria mea şi a altor ofiţeri, decât cei cu care cot la cot am luptat cu criminalitatea”, a mai spus Pînzari.

Ex-ministrul Apărării în Guvernul Chicu, Alexandru Pînzari, a fost reţinut, vineri dimineaţă, de către ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) şi procurori, după ce oamenii legii au efectuat percheziţii la domiciliul acestuia.

Potrivit surselor în dosarul în care este vizat preşedintele FEA, Dorin Damir, şi şeful IP Bălţi, Valeriu Cojocaru, cu privire la angajarea lui Damir în calitate de agent sub acoperire în cadrul fostei Direcţii 5 a Inspectoratului Naţional de Investigaţii din cadrul Ministerului de Externe.

În acea perioadă, Pînzari deţinea funcţia de şef al Inspectoratului General de Poliţie.

Potrivit IPN, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale precizează că au fost efectuate percheziţii în automobilul şi domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracţionale, funcţii de conducere în cadrul IGP al MAI. În urma percheziţiilor, au fost ridicate dispozitive electronice şi înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reţinut.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calităţii procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum şi asupra măsurii preventive.

Dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracţiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” şi „fals în acte publice”.

Alexandru Pînzari a candidat pe locul 38 pe lista electorală a Partidului Democrat pentru funcţia de deputat pentru alegerile din 11 iulie 2021.

În perioada martie - noiembrie 2020, Pînzari a deţinut funcţia de ministru al Apărării, atât timp cât democraţii s-au aflat la guvernare în coaliţie alături de socialiştii lui Igor Dodon.

În perioada 2016 - 2019, Alexandru Pînzari a condus Inspectoratul General de Poliţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite