A murit fostul deputat AMN Vasile Balan

A murit fostul deputat AMN Vasile Balan

Fostul deputat Vasile Balan (al treilea din stânga)

Politicianul a trecut în lumea celor drepţi azi noapte după o lungă suferinţă, a anunţat în plenul Parlamentului Mihai Godea, liderul Partidul Acţiunea Democratică. Deputaţii au ţinut un minut de reculegere în memoria fostului vicepreşedinte al AMN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vasile Balan a fost deputat în perioada 2005-2010. De asemenea, a fost primar aproape 15 ani la Teleşeu, Orhei, după care a îndeplinit funcţia de preşedinte al Ligii Naţionale a Primarilor din Moldova. În cel de-al doilea mandat de ales al poporului a fost şi liderul fracţiunii parlamentare a AMN.

"Suferea de o boală incurabilă de aproximativ doi ani, o tumoare la creier. Anul trecut a fost operat la Istambul. Am dat şi eu bani, a finanţat şi Guvernul şi parcă se făcuse bine. L-am vizitat săptămâna trecută la spital şi am ajutat familia să facă rost de un cărucior şi toate cele necesare pentru că era ţintuit la pat. A murit acasă deoarece medicii trei zile în urmă i-au dat drumul acasă, nu mai aveau ce-i face", a spus Serafim Urechean, fostul preşedinte al AMN. "A fost un om care şi-a dedicat întreaga viaţă administraţii publicii locale. A fost un bun patriot al neamului care din 1989 şi-a dedicat valorilor naţionale şi democratice", a adăugat Urechean.

Vasile Balan va fi înmormântat mâine, iar diseara trupul lui neînsufleţit va fi depus la Biserica "Sfântul Valeriu" din sectorul Râşcani al Capitalei.

citeste totul despre: