„Războiul” Tiraspolului cu firmele off-shore. Decretul lui Şevciuk a intrat astăzi în vigoare

„Războiul” Tiraspolului cu firmele off-shore. Decretul lui Şevciuk a intrat astăzi în vigoare

Tiraspolul a adoptat noi reguli la operaţiunile cu firmele off-shore FOTO: Adevărul

Aşa-zisul serviciu vamal al regiunii transnistrene nu vor înregistra contractele comerciale ale tranzacţiilor cu implicarea companiilor off-shore, dacă nu vor fi prezentate actele de înregistrare ale acestora.

Potrivit novostipmr.com, ordinul liderului de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, privind reglementarea tranzacţiilor comerciale cu firmele off-shore a intrat în vigoare marţi, 25 august. Potrivit noilor reguli, dacă una dintre companiile implicate în operaţiuni comerciale este din zona off-shore şi nu prezintă actele de înregistrare, „comitetul vamal” din regiune nu va avea dreptul să înregistreze contractele.

Decretul lui Şevciuk obligă companiile off-shore să prezinte copiile documentelor de înregistrare, traduse în limba rusă, legalizate şi autentificate notarial.

Evgheni Şevciuk declara anterior că „soluţionarea problemei „off-shore” va permite reducerea nivelului de corupţie şi majorarea veniturilor la buget”.

Amintim că, anterior, liderul nerecunoscut de la Tiraspol a fost informat despre faptul că prin intermediul „Agroprombank” din regiune a fost scos, pe parcursul a doi ani, în zone off-shore aproape un miliard de dolari. Reprezentanţii „Agroprombank” au negat aceste informaţii, explicând că nu există argumente logice, iar astfel de declaraţii lovesc în imaginea sa şi a partenerilor din Federaţia Rusă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările