Proiectul politicii fiscale şi vamale, votat în cea de-a doua lectură

Proiectul politicii fiscale şi vamale, votat în cea de-a doua lectură

Taxa pentru serviciile de telefonie mobilă, de 2,5%, este anulată începând cu anul viitor, fapt care, potrivit legislatorilor, va ajuta operatorii telefoniei mobile să accelereze implementarea roamingului cu ţările Uniunii Europene. Anularea taxei este prevăzută în proiectul politicii fiscale şi vamale pentru anul 2022, votat în cea de-a doua lectură de către 54 de deputaţi, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acelaşi document prevede majorarea, de la 12% la 18%, a cotei impozitului pe venit reţinut la sursa de plată din câştigurile de la jocurile de noroc. Proiectul politicii fiscale şi vamale conţine modificări la 13 legi. Documentul prevede majorarea scutirii personale de la 25.200 la 27.000 de lei, majorarea scutirii personale majore de la 30.000 la 31.500 de lei. În acelaşi timp, scutirea pentru persoanele întreţinute se dublează, de la 4.500 de lei la 9.000 de lei. Printre prevederile proiectului este şi modificarea potrivit căreia încasările din taxa pentru folosirea drumurilor vor fi integral alocate unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul întâi. Potrivit aceluiaşi proiect, salariului minim al personalului în sectorul bugetar creşte la 2.200 de lei până la 3.100 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările