PAS propune 6% TVA pentru HoReCa, din 1 octombrie

PAS propune 6% TVA pentru HoReCa, din 1 octombrie

Un proiect de lege propus de PAS prevede reducerea cotei TVA până la 6% la serviciile de cazare şi la produsele alimentare sau băuturi, cu excepţia producţiei alcoolice, pentru agenţii economici din sectorul HoReCa. Autorii propun aplicarea noilor prevederi din 1 octombrie 2021, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit autorilor, iniţiativa vine în urma multiplelor restricţii impuse la desfăşurarea diverselor activităţi, unde prestatorii au suferit pierderi enorme, care s-au reflectat inclusiv în micşorarea salariilor, în reducerea locurilor de muncă sau, în general, s-a soldat cu falimentarea afacerilor.

În luna aprilie, Parlamentul a adoptat o lege organică care prevede cota TVA de 6% pentru sectorul HoReCa pe perioada stării de urgenţă sau pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică. Intrarea în vigoare a legii respective trebuie să survină însă nu mai devreme de şase luni de la publicarea legilor de politică fiscală.

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, precizează că legea a fost publicată la 21 mai. Respectiv, ar urma să fie aplicată din 21 noiembrie. Iniţiativa PAS vine să ofere facilitatea pentru sectorul HoReCa mai devreme.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările