Guvernul R. Moldova va aloca noi compensaţii consumatorilor casnici după ajustarea tarifului la gaz

Guvernul R. Moldova va aloca noi compensaţii consumatorilor casnici după ajustarea tarifului la gaz

Comisia Situaţii Excepţionale a analizat, în cadrul unei şedinţe, situaţia din sectorul energetic şi măsurile necesare pentru eliminarea riscurilor sistării furnizării de gaze naturale, precizează IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Membrii comisiei au discutat despre posibilitatea alocării de compensaţii suplimentare pentru consumatorii casnici. Ajustarea sumei pentru compensaţii se va face ca urmare a revizuirii tarifului pentru consumatori solicitat de Moldovagaz. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică urmează să analizeze şi să aprobe, până la data de 31 ianuarie, noul tarif, după o verificare minuţioasă a calculelor prezentate de Moldovagaz”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului Republicii Moldova. În cadrul şedinţei Comisiei Situaţii Excepţionale, s-a mai decis ca centralele termo-electrice să ajusteze căldura furnizată în conformitate cu temperatura medie atmosferică, în limita de până la 10% de la valorile de calcul al energiei termice livrate către consumatori. „Implementarea măsurilor de raţionalizare a consumului va duce la o scădere cu circa 5 milioane de m3 a consumului de gaz natural”, notează sursa citată. Anterior, prim-ministra Natalia Gavriliţa a anunţat public că tariful pentru un consum de până la 150 m3 lunar pentru consumatorii casnici va rămâne neschimbat, iar Guvernul va interveni de fiecare dată în ajutorul cetăţenilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările