Un chirurg din Teleneşti e cercetat pentru luare de mită

Un chirurg din Teleneşti e cercetat pentru luare de mită

Chirurgul e cercetat în stare de libertate Foto: Adevărul

Medicul chirurg e cercetat că a cerut 1.700 de lei de la mama unui băiat invalid de gradul I, cu paralizie infantilă, pentru a efectua o operaţie. Pentru fapta lui riscă până la 10 ani de închisoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un chirurg de la spitalul raional din Teleneşti a ajuns în colimatorul ofiţerilor Centrului Naţional Anticorupţie şi al procurorilor Anticorupţie, după ce-a fost prins în flagrant, în această dimineaţă, în timp ce cerea diverse sume de bani de la mama unui pacient, pentru acordarea îngrijirilor medicale pentru care, de altfel, e salariat.

Chirurgul e cercetat deoarece, cu mai multe zile în urmă, a cerut 1.700 de lei pentru o placă utilă în operarea piciorului fracturat a unui băiat de 15 ani invalid de gradul I, cu paralizie infantilă. Banii au fost găsiţi de oamenii legii în sala de proceduri a spitalului, unde avea loc pansarea minorului.

Medicul este acum anchetat în stare de libertate. După ce-i va fi stabilită gravitatea vinovăţiei, el riscă între 5 şi 10 ani de închisoare, cu o amendă de până la 160.000 de lei şi privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările