TV Moldova International şi-ar putea relua activitatea după o pauza de 4 ani

TV Moldova International şi-ar putea relua activitatea după o pauza de 4 ani

TV Moldova International nu emite din cauza lipsei banilor FOTO trm.md

Partidul Democrat a lansat un proiect privind reluarea translării TV Moldova Internaţional, pentru a asigura accesul reprezentanţilor diasporei moldoveneşti la informaţii privind evenimentele din Republica Moldova. Postul nu mai emite din 15 ianuarie 2010, din cauza lipsei finanţării

Ştiri pe aceeaşi temă

Un proiect de iniţiativă discutat de către experţii Departamentului Informaţiei, Transport şi Infrastructură al PDM vizează reluarea translării TV Moldova Internaţional (TVMi), pentru a asigura accesul reprezentanţilor diasporei moldoveneşti la informaţii privind evenimentele din Republica Moldova. În acest scop, s-a propus completarea Legii bugetului pentru anul 2014 cu 2,5 milioane de lei.

TV Moldova International s-a lansat la 1 ianuarie 2007, avand ca scop declarat „reintegrarea cetatenilor moldoveni în spaţiul informaţional al Moldovei şi promovarea imaginii ţării peste hotare“.

Potrivit adminsitraţiei TVMi, postul putea fi receptionat prin satelit in Europa, Vestul Rusiei, Nordul Africii, precum si in cateva state din Orientul Apropiat. Doar transmisiunea semnalului costa bugetul de stat 1,5 milioane de lei anual.Body

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: