Solistul formaţiei „Zdob şi Zdub” şi fraţii Advahov au primit „Ordinul de Onoare” al Republicii Moldova

Solistul formaţiei „Zdob şi Zdub” şi fraţii Advahov au primit „Ordinul de Onoare” al Republicii Moldova

Preşedinele Maia Sandu s-a întâlnit vineri, 20 mai, cu formaţia „Zdob şi Zdub” şi cu fraţii Advahov, cărora le-a oferit „Ordinul de Onoare” „pentru talent artistic, originalitate şi activitate de creaţie prodigioasă”, după ce aceştia au ocupat locul 7 la Eurovision 2022.

Ştiri pe aceeaşi temă

„I-am salutat astăzi la Preşedinţie pe membrii Formaţiei „Zdob şi Zdub” şi pe fraţii Vasile şi Vitalie Advahov, împreună cu echipa managerială şi de creaţie care a contribuit la prestaţia lor de la Concursul „Eurovision 2022”. Am urmărit şi eu, alături de milioane de oameni, evoluţia muzicienilor noştri. Am apreciat talentul, originalitatea şi energia cu care au ştiut să vorbească lumii întregi despre Moldova, despre cultura şi tradiţiile noastre”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Preşedinta i-a îndemnat pe intepreţi „să rămână în continuare promotori ai Republicii Moldova - Republica oamenilor frumoşi.”

„Avem nevoie de acest lucru mai ales acum, când am pornit cu paşi hotărâţi pe drumul integrării europene - un drum pe care vom reuşi inclusiv prin talent şi valoare. Este un gest de recunoştinţă din partea tuturor cetăţenilor ţării noastre, pentru sentimentul de mândrie pe care ne-aţi făcut să-l trăim şi pentru care vă mulţumim”, a mai spus Maia Sandu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările