Secţia consulară a Ambasadei României la Chişinău reia o parte din serviciile consulare

Secţia consulară a Ambasadei României la Chişinău reia o parte din serviciile consulare

Secţia consulară a Ambasadei României în Moldova reia, din 26 noiembrie, o parte din serviciile consulare. Este vorba despre eliberarea documentelor de călătorie şi vize, preluarea cererilor de înregistrare primară a naşterii, precum şi preluarea cererilor pentru eliberarea de paşapoarte, cu prioritate pentru minori. Precizările vin în contextul în care serviciile cu publicul ale Secţiei au fost temporar suspendate, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Activitatea cu publicul la Secţia consulară a Ambasadei României a fost suspendată din raţiuni ce ţin de sănătatea solicitanţilor de servicii consulare şi a personalului. Ambasada precizează că au fost adoptate de urgenţă măsuri sanitare şi de protecţie prevăzute de protocoalele aplicabile în situaţia confirmării unui caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, au fost adoptate măsuri de reorganizare şi sprijin ale activităţii Secţiei consulare, astfel încât, începând cu data de 26 noiembrie, activitatea cu publicul să fie reluată în condiţii de siguranţă, doar pentru cele trei servicii consulare.

În perioada 26 noiembrie-8 decembrie, echipa Secţiei consulare a Ambasadei României la Chişinău va fi suplimentată cu patru funcţionari consulari care se vor deplasa din Centrala Ministerului Afacerilor Externe al României pentru asigurarea gestionării optime a activităţii Secţiei consulare de la Chişinău.

Ambasada României la Chişinău precizează că şi în această perioadă sunt asigurate demersurile de asistenţă şi protecţie consulară a cetăţenilor români aflaţi în situaţii deosebite – deces, accident, spitalizare, conflicte de muncă, pierderea documentelor de călătorie, repatriere persoane aflate în situaţii vulnerabile etc., precum şi serviciile consulare cu caracter urgent, cu respectarea măsurilor şi restricţiilor adoptate pe plan local, în contextul pandemiei de COVID-19.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările