România va reabilita podurile de peste Prut şi va construi altul nou la Ungheni

România va reabilita podurile de peste Prut şi va construi altul nou la Ungheni

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) din România are în derulare cinci proiecte, finanţate prin fonduri europene nerambursabile, pentru reabilitarea podurilor peste Prut şi pentru construirea unui nou pod la Ungheni. Anunţul a fost făcut de ministrul transporturilor din România, Florin Drulă, într-o postare pe Facebook, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba despre proiectul de reabilitare a Podului de la Galaţi – Giurgiuleşti, pe DN 2B. Acesta a fost construit în 1949 şi are o lungime de 125 de metri. Execuţia lucrărilor a pornit în iulie şi se va încheia peste 9 luni. De asemenea, va fi reparat podul de la Albiţa – Leuşeni, pe DN 24B, podul de la Sculeni, pe DN 24, şi podul de la Oancea – Cahul, pe DN 26A. Pentru acestea din urmă, CNAIR lucrează deja la proiectele de reabilitare care se vor desfăşura pe modelul Podului de la Galaţi – Giurgiuleşti.

„Accesul peste râul Prut devine astfel mai uşor şi mai sigur prin toate aceste puncte, spre beneficiul cetăţenilor României şi cei ai Republicii Moldova”, a declarat Cătălin Drulă.

Alt proiect prevede construcţia unui pod nou la Ungheni, de pe Autostrada Unirii A8 Tg. Mureş-Iaşi-Ungheni, unde proiectarea este deja în derulare. Potrivit ministrului Cătălin Drulă, studiul de fezabilitate pentru pod e finalizat, iar, după ce se va obţine acordul de mediu aflat în procedură, va fi lansată licitaţia de proiectare şi execuţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările