România oferă Republicii Moldova încă o donaţie de vaccinuri anti-COVID-19

România oferă Republicii Moldova încă o donaţie de vaccinuri anti-COVID-19

România va oferi Republicii Moldova încă o donaţie de 100 de mii de doze de vaccin Astra Zeneca. Totodată, din săptămâna curentă, România va putea vinde lunar alte 200 de mii de doze de acelaşi ser în Republica Moldova, a declarat miercuri, 5 mai, Florin Cîţu, premierul României, după şedinţa Guvernului de la Bucureşti, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Suntem profund recunoscători României pentru solidaritatea fără margini. Astfel, începând cu această lună, vom putea cumpăra cantităţile necesare de vaccin din loturile disponibile în România, la preţul negociat de Uniunea Europeană. Le mulţumesc din suflet domnului Preşedinte Klaus Iohannis, Prim-ministrului Florin Cîţu, tuturor românilor pentru ajutorul imens în aceste vremuri”, a scris Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, într-o postare pe Facebook.

În acelaşi timp, Maia Sandu solicită Guvernului de la Chişinău să deschidă şi să anunţe posibilitatea de a se vaccina pentru toate categoriile de cetăţeni, astfel încât să fie imunizaţi cât mai mulţi într-o perioadă cât mai scurtă.

„Vaccinarea, alături de respectarea în continuare a măsurilor de protecţie, în special purtarea măştii, reprezintă calea prin care putem reveni la normalitate. Vă îndemn pe toţi să vă vaccinaţi şi să puneţi umărul la eforturile comune de oprire a pandemiei. Vin vremuri mai bune”, a mai scris Maia Sandu pe Facebook.

Anterior, România a donat Republicii Moldova alte peste 200 de mii de doze de vaccin Astra Zeneca.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările