Republica Moldova va recepţiona 132.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 din partea României

Republica Moldova va recepţiona 132.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 din partea României

În Republica Moldova va sosi astăzi seara, 17 aprilie, un lot de 132 de mii de doze de vaccin „AstraZeneca”, împotriva noului coronavirus. Donaţia este oferită de Guvernul României şi va fi adusă la Chişinău prin intermediul Mecanismului european de protecţie civilă, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Serurile anti-COVID-19 sunt transportate cu autocamioanele şi vor sosi la Vama Leuşeni, în jurul orei 19.00.

Donaţia face parte din pachetul de sprijin pentru Republica Moldova, anunţat de preşedintele României, Klaus Johannis, cu ocazia vizitei sale oficiale la Chişinău în data de 29 decembrie 2020. În total, Republica Moldova va primi din partea României circa 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19, în calitate de ajutor umanitar.

Primele 21 600 de doze de vaccin „AstraZeneca”, oferite ca ajutor umanitar de către România Republicii Moldova, au fost aduse la Aeroportul Internaţional Chişinău la 27 februarie, cu o aeronavă „SMURD”.

Tot astăzi seara, 17 aprilie, la Aeroportul Internaţional Chişinău va ateriza un avion, care va aduce alte 48 de mii de doze de ser „AstraZeneca”, oferite Republicii Moldova prin intermediul Platformei „COVAX”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările