Rep. Moldova. O persoană a fost reţinută într-un dosar de contrabandă cu peste 200.000 de ţigări

Rep. Moldova. O persoană a fost reţinută într-un dosar de contrabandă cu peste 200.000 de ţigări

Departamentul antifraudă şi conformare al Serviciului Vamal de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, şi Serviciul de Informaţii şi Securitate au pus în executare în data de 17 mai curent mandate de percheziţii în municipiul Chişinău şi în afară, într-un dosar de contrabandă cu ţigări.

 În rezultatul efectuării a 23 de perchiziţii la punctele comerciale, domiciliile figuranţilor şi a mijloacelor de transport ale acestora, au fost depistate şi ridicate: produse de tutungerie în cantitate de 200 mii bucăţi, mijloace valutare în dolari americani şi euro a căror provenienţă legală nu a fost confirmată, echivalentul a peste 240 mii lei şi două mijloace de transport.   Urmare a unui şir de măsuri speciale de investigaţie, a fost stabilită implicarea în schema dată a şase persoane, fiecare având rolul său bine determinat, de la cumpărarea de pe piaţa neagră a produselor de tutungerie la comercializarea către unele persoane care le transportau ilicit peste frontiera de stat.   În cadrul desfăşurării acţiunilor procesuale a fost reţinută o persoană pentru 72 de ore, acesta fiind unul din organizatorii schemei infracţionale, iar celelalte persoane sunt cercetate în libertate şi se prevalează de prezumţia nevinovăţiei, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti finale. Urmărirea penală continuă, pentru cercetarea tuturor aspectelor infracţiunii investigate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările