Primul lot de vaccin prin intermediul COVAX va ajunge în Moldova până la sârşitul lunii februarie

Primul lot de vaccin prin intermediul COVAX va ajunge în Moldova până la sârşitul lunii februarie

Primul lot de vaccin anti-COVID-19 prin intermediul platformei COVAX urmează să ajungă în Republica Moldova la sfârşitul lunii curente. Despre aceasta a comunicat directorul Biroului Regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Europa, Hans Kluge, într-o videoconferinţă cu preşedintele Maia Sandu şi consilierul prezidenţial în domeniul sănătăţii, Ala Nemerenco, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al Preşedinţiei, Maia Sandu a subliniat necesitatea de asigurare gratuită cât mai rapidă cu vaccin a Republicii Moldova prin platforma COVAX - pentru 20% din populaţia ţării, aşa cum s-a planificat. Şefa statului a solicitat şi ajutorul OMS în procesul de negociere a unor preţuri avantajoase cu companiile producătoare de vaccin prin platforma COVAX.

Republica Moldova urmează să primească, prin intermediul platformei COVAX, 24,5 mii de doze de vaccin Pfizer/BioNTech (Comirnaty) şi până la 264 de doze produse de Oxford/AstraZeneca. Livrarea a fost confirmată de platforma internaţională COVAX, pe 30 ianuarie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările