Primele doze de vaccin oferite de România au ajuns la Chişinău

Primele doze de vaccin oferite de România au ajuns la Chişinău

Ambasadorul UE la Chişinău, Peter Michalko, ambasadorul român Daniel Ioniţă şi preşedintele Maia Sandu au participat la ceremonia de pe Aeroportul Internaţional Chişinău, la care Republica Moldova a primit din partea României primele doze de vaccin.

Primele doze de vaccin împotriva COVID-19 au ajuns pe Aeroportul Internaţional Chişinău sâmbătă, 27 februarie. Este vorba despre 21.600 de doze donate de România, care au fost transportate cu avionul SMURD.

„Acesta este prima tranşă din cele 200.000 de doze de vaccin din donaţia generoasă promisă de România pentru cetăţenii ţării noastre. Mulţumim, România! Mulţumim, Uniunea Europeană!”, a scris Maia Sandu pe Facebook.
 
Maia Sandu a precizat că lotul primit astăzi este produs de compania AstraZeneca. 

„El va fi utilizat pentru vaccinarea tuturor medicilor, angajaţilor din sistemul medical şi lucrătorilor implicaţi în prima linie de luptă cu pandemia. Le mulţumim pentru efort şi sacrificiu! Procedura de vaccinare va începe în zilele următoare”, mai spus preşedintele ţării.

Precizăm că Republica Moldova încă nu a început procesul de vaccinare, iar vaccinul oferit de România este primul vaccin împotriva COVID-19 care ajunge în Republica Moldova.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările