Peste 60% din moldoveni cred că Republica Moldova merge într-o direcţie greşită

Peste 60% din moldoveni cred că Republica Moldova merge
într-o direcţie greşită

Peste 60% din moldoveni cred că mergem înr-o direcţie greşită

63,5% din moldoveni consideră că ţara merge într-o direcţie greşită şi doar 27,9% consideră că merge într-o direcţie bună, iar 8,6% nu au un răspuns, arată datele Barometrului Socio-Politic", realizat de Institutul de Marketing şi Sondaje IMAS-INC Chişinău la comanda Agenţiei de presă IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorului Institutului de Marketing şi Sondaje IMAS-INC, Doru Petruţi, susţine că dintre respondenţii care cred că Moldova merge într-o direcţie greşită 18% spun că aceasta se întâmplă din cauza conducerii. 11,1% cred că nu se face nimic pentru ca ţara să meargă într-o direcţie bună şi 10% dau vina pe sărăcie. Ceilalţi spun că Moldova merge într-o direcţie greşită din cauza conflictelor din Parlament, din cauză că nu este ordine în ţară, nu este stabilitate, din cauza şomajului a salariilor etc.

Potrivit sondajului, 48% din moldoveni consideră că acest an pentru Republica Moldova a fost nici bun, nici rău. 36% dintre moldoveni consideră că anul a fost rău şi 15% cred că a fost un an bun, iar 1% nu ştiu.

Frică de război

Lucrul de care se tem cel mai tare moldovenii este războiul (14,6%). La fel, moldovenii se tem de sărăcie (12,7%), boală (10,8%), şomaj (7,7%). Totodată,cele mai mari probleme cu care se confruntă astăzi Republica Moldova sunt, potrivit respondenţilor: şomajul (47,9%), sărăcia (34,3%), corupţia (33,3%). Alte probleme pe care le-au enumerat moldovenii sunt pensiile şi salariile (19,2%), problemele economice (14,8%), majorarea preţurilor (13,5).

Sondajul a fost realizat în perioada 19 octombrie - 11 noiembrie 2013, pe un eşantion de 1126 de persoane din 76 de localităţi, cu o marjă de eroare de +/- 3%, în 76 de localităţi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările