Peste 34.000 de utilizatori au accesat anul trecut serviciul de portare a numerelor

Peste 34.000 de utilizatori
au accesat anul trecut serviciul de portare a numerelor

FOTO Hepta

În anul 2018, numărul abonaţilor care au utilizat serviciul de portare a numerelor de telefon a crescut, faţă de anul 2017, cu 9.200 şi a însumat 34.200. Acest serviciu permite oricărui utilizator de telefonie mobilă sau fixă să-şi păstreze numărul de telefon atunci când îşi schimbă furnizorul, transmite IPN.


Conform datelor Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, din numărul total de numere portate în anul trecut – 32 de mii au fost numere de telefonie mobilă, iar 2,2 mii – numere de telefonie fixă. Numărul mediu de portări realizate lunar anul trecut a constituit 2,9 mii.
 
Din cele 32 de mii de numere de telefonie mobilă portate în anul 2018 cele mai multe numere – peste 14 mii – a primit în reţeaua proprie SA „Moldcell”. În reţeaua SA „Orange Moldova” au fost portate peste 9,5 mii de numere, iar în reţeaua SA „Moldtelecom” (Unite) – circa 8,4 mii. În acelaşi timp, din cele 2,2 mii de numere de telefonie fixă portate – 810 numere au fost din reţeaua SA „Moldtelecom”, 634 de numere au fost din reţeaua SRL „StarNet Soluţii”, iar 405 numere – din reţeaua „Orange Moldova”.
 
De la lansarea portabilităţii numerelor, în iulie 2013, şi până la sfârşitul anului 2018, în Republica Moldova au fost portate 216 mii de numere de telefon, dintre care peste 199 de mii sunt numere de telefonie mobilă şi 17,4 mii – numere de telefonie fixă.
 
Potrivit reglementărilor emise de ANRCETI, orice utilizator de serviciu de telefonie accesibil publicului poate beneficia de serviciul de portare a numerelor în maximum cinci zile lucrătoare de la depunerea cererii respective la furnizorul pe care l-a ales.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: