Patru persoane, reţinute pentru falsificare de acte şi furt de identităţi cu scopul obţinerii împrumuturilor bancare

Patru persoane, reţinute pentru falsificare de acte şi furt de identităţi cu scopul obţinerii împrumuturilor bancare

FOTO politia.md

Oamenii legii din Republica Moldova au anihilat un grup criminal specializat în falsificare de acte şi furt de identităţi pentru favorizarea şi obţinerea creditelor de la bănci, a persoanelor cu istorie creditară favorabilă pentru obţinerea creditelor, prin diferite scheme de înşelăciune în proporţii mari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Grupul format din mai mulţi membri, cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, activând pe întreg teritoriul republicii, aveau roluri bine stabilite. Aceştia au racolat lucrători ai băncilor, care furnizau informaţii bancare, pentru sume băneşti, ulterior folosite la falsificarea datelor şi actelor, la obţinerea creditelor.

În urma a trei percheziţii în Chişinău şi una în raionul Edineţ, au fost ridicate telefoane mobile, ştampile, înscrisuri de ciornă, certificate de salarizare falsificate, cartele SIM, cartele bancare, obiecte folosite în activitatea infracţională de către membrii grupului criminal.  

Toate bunurile ridicate în cadrul percheziţiilor, urmează a fi supuse examinării, fiind dispuse expertizele judiciare necesare, în vederea stabilirii şi colectării probelor relevante pentru atragerea la răspundere în conformitate cu legislaţia în vigoare, a tuturor figuranţilor.

În continuare se desfăşoară şi alte măsuri speciale de investigaţii şi acţiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanţelor precum şi altor complici.

La moment au fost reţinuţi trei bărbaţi, iar o femeie a fost audiată ca bănuită şi urmează să fie cercetată în stare de libertate.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele implicare în aceste infracţiuni riscă între 7 şi 10 ani de închisoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: