Moldova intenţionează să achiziţioneze 700.000 de vaccinuri Sputnik V

Moldova intenţionează să achiziţioneze 700.000 de vaccinuri Sputnik V

Comitetul naţional de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 a aprobat cantitatea de 2.074. 742 de doze de vaccin care urmează să fie achiziţionate prin intermediul mecanismului de cost-sharing al platformei COVAX, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totodată, s-a luat decizia de a fi achiziţionate 100 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19 de tip CoronaVac, prin procedura de contractare directă, în loc de 400, cum se stabilise anterior. Potrivit MSMPS, specialiştii au argumentat procurarea unei cantităţi mai reduse de vaccin CoronaVac în contextul acoperirii populaţiei cu vaccin în proporţie de 50% prin intermediul platformei COVAX, recepţionării mai multor loturi de vaccin drept donaţii, dar şi negocierii continue cu producătorii de vaccin.

De asemenea, membrii Comitetului au examinat opţiunea de a achiziţiona o cantitate suplimentară de vaccin Sputnik V, adiţional la cele 182 de mii doze care urmează a fi recepţionate cu titlu de donaţie. S-a decis solicitarea ofertei comerciale a producătorului de vaccin Sputnik V de la Fondul de Investiţii Directe al Federaţiei Ruse, pentru 700 de mii de doze de vaccin Sputnik V.

Potrivit MSMPS, conform Planului Naţional de Imunizare anti-COVD-19, Republica Moldova îşi propune să atingă o acoperire de 70% a populaţiei imunizate împotriva COVID-19.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările