Ghimpu și Filat s-au întâlnit la Reședința de Stat din Chișinău

Ghimpu și Filat s-au întâlnit la Reședința de Stat din Chișinău

Actualul premier, Vlad Filat, vizează fie tot funcţia de şef al Guvernului, fie pe cea de şef al statului

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, și cel al Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, au discutat timp de o oră despre situația post-electorală. Premierul Vlad Filat nu vede altă soluție decât reconstituirea fostei Alianțe pentru Integrarea Europeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

14.20 "Întâlnirea a fost una bună. Am discutat principii și valori, despre viitorul european al RM. N-am discutat încă problema funcțiilor. M-am convins că noi mergem corect pe drumul pe care l-au construit alegătorii, cu votul majorității pentru Alianța (pentru Integrare Europeană - n.r.)", a declarat președintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu, după ieșirea din discuții.

"Altă alternativă decât AIE nu există"

Șansele de reconstituire a AIE sunt foarte mari, a declarat după întâlnire și prim-ministrul Vlad Filat, tot el și liderul PLDM "La ora actula avem discuții cu toate partidele care au intrat în Parlament. Azi îl voi telefona și lui Vladimir Voronin (liderul Partidului Comuniștilor) pentru a ne întâlni în zilele următoare. După care săptămâna viitoare vom purcede la procesul de negocieri", a precizat Filat.

13.45 Vlad Filat: "Săptămână următoare încep negocierile propriu-zise." Mihai Ghimpu: "Negocierile au decurs așa cum au votat cetățenii." (refacearea Alianței pentru Integrare Europeană - nr)

Cei doi s-au întâlnit la Reședința de Stat din Chișinău. Solicitat de „Adevărul”, Vlad Filat a declarat că „altă alternativă decât alianța nu au”. „Totul depinde de Partidul Democrat. Dacă ei decid să se alieze cu comuniștii, degeaba mai discutăm noi acum“, a spus liderul PLDM. Filat a mai declarat că în această după-amiază îl va contacta și pe liderul Partidului Comunist, Vladimir Voronin.

Citește și:

Cum negociază liderii moldoveni soarta ţării

Ieri, premierul s-a întâlnit într-un restaurant din Chișinău și cu liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, dar și cu contraversatul om de afaceri, Vlad Plahotniuc.  După întâlnire, politicienii au declarat că au discutat despre situația post-electorală din Republica Moldova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările