Fost angajat al ASP Glodeni, reţinut pentru trafic de influenţă. Ar fi luat mită pentru a legaliza două construcţii

Fost angajat al ASP Glodeni, reţinut pentru trafic de influenţă. Ar fi luat mită pentru a legaliza două construcţii

Ofiţer CNA FOTO simbol

Un fost angajat al Agenţiei Servicii Publice(ASP) din Glodeni a fost reţinut de ofiţerii şi procurorii anticorupţie, în acesta dimineaţă, fiind bănuit de trafic de influenţă.

Cazul a ajuns în vizorul DGT Nord a CNA, după ce bărbatul a fost denunţat pentru că ar fi cerut şi primit 4000 de lei mită ca să elibereze un plan cadastral ce ar permite legalizarea a două construcţii, ridicate fără autorizaţie în perioada 2017-2020, sub formă de depozite pentru produse agricole. În acţiunile sale, bărbatul ar fi susţinut că poate influenţa funcţionari de la Oficiul Cadastral Glodeni al ASP.
 
Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă. Omul a fost recunoscut în calitate de bănuit şi reţinut pentru 72 de ore, cu plasare în izolatorul de detenţie provizorie al Inspectoratului de Poliţie Bălţi. La moment se întreprind acţiuni pentru identificarea funcţionarilor publici, dar şi a altor persoane, care ar putea fi implicate în procesul de eliberare a actelor cadastrale.
Pentru trafic de influenţă, legislaţia Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu amendă penală de până la 150 000 de lei sau închisoare de până la 6 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările