DOC Primăria Chişinău aduce dovezi împotriva acuzaţiilor socialiştilor. Chirtoacă anunţă că îi va acţiona în judecată

DOC Primăria Chişinău aduce dovezi împotriva acuzaţiilor socialiştilor. Chirtoacă anunţă că îi va acţiona în judecată

Dorin Chirtoacă a anunţat că îi va acţiona în judecată pe socialişti Sursa: Adevărul

Autorităţile municipale au prezentat răspunsul directorului companiei de producere a troleibuzelor „Şkoda” în care se arată că actele prezentate de socialişti în care se spune că preţul troleibuzelor este mult mai mic sunt false.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat al Primăriei Chişinău, socialiştii au prezentat anterior o ofertă comercială semnată de James Raj prin care se arată că preţul de achiziţie a troleibuzelor ar fi mult mai mic. Astfel, la solicitarea Regiei Transport Electric Chişinău, directorul companiei de producere a troleibuzelor „Şkoda”, Victor Vahata, a comunicat că în cadrul întreprinderii din Cehia nu activează nicio persoană pe nume James Raj. „De asemenea, reprezentantul oficial al Companiei „Skoda” afirmă că acel demers a fost falsificat, o dovadă fiind şi antetul întreprinderii, iar preţurile prezentate în ofertă sunt de mai multe ori diminuate şi nu corespund realităţii”, susţin reprezentanţii Primăriei. 
 
Prin urmare, reprezentanţii „Skoda” califică informaţia respectivă o tentativă de a discredita compania şi de a induce în eroare clienţii săi, solicitând să fie anunţaţi despre orice informaţie asemănătoare suplimentar.

„În perioada imediat următoare, Compania „Skoda” va întocmi şi va prezenta ÎM „Regia Transport Electric Chişinău” o ofertă comercială oficială privind preţurile de achiziţie a troleibuzelor”, se precizează în comunicat.

 
Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a apreciat acţiunea reprezentanţilor Partidului Socialiştilor ca fiind o manipulare, o dezinformare şi un fals în acte. Edilul Capitalei a informat că va intenta o acţiune judiciară împotriva PSRM, solicitând ca acesta să achiziţioneze troleibuze pentru municipiu la preţul pe care l-au prezentat.
 
Amintim că socilistul Ion Ceban a declarat, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale, că troleibuzele ar costa 90 de mii de euro şi Primăria ar fi anunţat intenţionat preţuri mai mari. În replică, Dorin Chirtoacă a prezentat acte care arată că un troleibuz costă între 420 şi 560 de mii de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările