Departamentul Trupelor de Carabinieri va fi reorganizat

Departamentul Trupelor de Carabinieri va fi reorganizat

FOTO IPN

Departamentul Trupelor de Carabinieri va fi reorganizat, prin transformare, în Inspectoratul General de Carabinieri din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, transmite IPN cu referire la o decizie aprobată de Guvern.

Efectivul-limită al Inspectoratului General de Carabinieri va fi de 1187 de unităţi.

Vicepremierul Andrei Năstase, ministru al afacerilor interne, a specificat că reforma se înscrie în procesul de transformare a instituţiei într-o structură poliţienească profesionistă cu statut militar, modernă şi eficientă.

Până în anul 2020, urmează să fie realizată o înlocuire progresivă a militarilor în termen cu personal profesionalizat, angajat în bază de contract.

Misiunea Inspectoratului este de a apăra drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanei, prin executarea atribuţiilor de menţinere, asigurare şi restabilire a ordinii publice, de prevenire şi descoperire a infracţiunilor şi contravenţiilor, de protecţie a obiectivelor de importanţă deosebită, de prevenire şi combatere a terorismului,  de asigurare a liniştei în colectivitate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: