UPDATE Coronavirus în Moldova. Femeia care a fugit din spital împreună cu copilul ei, găsită de poliţişti

UPDATE Coronavirus în Moldova. Femeia care a fugit din spital împreună cu copilul ei, găsită de poliţişti

Inquam Photos/octav Ganea

Femeia suspectată de infecţie cu coronavirus, care a fugit din spital împreună cu copilul ei, care la fel urma să fie examinat de medici, a fost găsită de poliţişti la domiciliu, în raionul Sângerei. Atât femeia, cât şi copilul urmează să fie internaţi într-un spital din Chişinău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii îndeamnă populaţia să aibă încredere în medici şi să nu evite carantina, autoizolarea şi examinarea sănătăţii de către medici, pentru nu admite escaladarea crizei legate de răspândirea coronavirusului.

„Nu vă supăraţi pe noi când vă impunem anumite restricţii. Ele sunt necesare pentru ca noi să nu infectăm alţi pacienţi”, a declarat un reprezentant al Ministerului.

Ministra Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, a precizat că o persoană contaminată cu coronavirus poate infecta alte 4-5 persoane.

Ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat joi, 12 martie, că la ora actuală în Republica Moldova există 30 de cazuri suspecte de infectare cu coronavirus. În nouă cazuri este vorba despre copii. Cazuri noi confirmate cu noul virus încă nu există.

Pe parcursul zilei de 11 martie, în Republica Moldova existau 30 de cazuri de suspiciuni de coronavirus, dintre care doar unul s-a confirmat.

Autorităţile de la Chişinău au anunţat în seara zilei de miercuri, 11 martie, că în Republica Moldova a mai fost depistat un caz de coronavirus. În total, numărul celor infectaţi cu noul virus a ajuns la patru persoane.

Preşedintele Igor Dodon a convocat miercuri, 11 martie, şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, în contextul răspândirii coronavirsului. Igor Dodon a anunţat că au fost luate zece decizii, printre care crearea unui centru unic de comandă, format din toţi şefii instituţiilor statului şi care va fi condus de către şeful statului sau de către prim-ministru. Centrul de comandă se va întruni zilnic pentru a monitoriza situaţia respetivă.

Ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat în seara de marţi, 10 martie, că în Republica Moldova au fost confirmate alte două cazuri noi de coronavirus. Este vorba despre un bărbat, din sudul ţării, şi o femeie din Chişinău, ambii în vârstă de 60 de ani. Ambele persoane au şi alte boli crononice. Starea lor de sănătate este de o gravitate medie.

Sâmbătă, 7 martie, a fost confirmat primul caz de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, revenită din Italia. Pacienta a fost internată la Spitalul Clinic Republican, unde primeşte tratamentul corespunzător. Aceasta suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 şi hipertensiune.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: