Coronavirus în Moldova. Persoanele cu suspecţii la COVID-19 sunt obligate să se autoizoleze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
coronavirus

Persoanele care s-au aflat, în ultima perioadă, în ţările în care există cazuri de infectări cu noul tip de coronavirus sunt obligate să se autoizoleze la domiciliu. Timp de 14 zile, persoana trebuie să evite contactul cu alte persoane, inclusiv cu membrii familiei, atenţionează ministra sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale, Viorica Dumbrăveanu, citată de IPN.

Autoizolarea la domiciliu presupune termometria de trei ori pe zi. În cazul în care, persoana se simte rău, aceasta urmează să contacteze telefonic medicul de familie şi nicidecum nu trebuie să se deplaseze de sine stătător la medic. Dacă starea de sănătate se agravează, este necesar să apeleze numărul de urgenţă 112. Ministra explică faptul că există şi forme uşoare de COVID-19, necesită internare cele mai grave.

La spital, pacienţii suspectaţi că ar avea coronavirusul sunt izolaţi până sunt gata rezultatele, precum şi pe durata tratamentului, dacă se confirmă prezenţa virusului.

„Sigur că este responsabilitatea fiecăruia, pentru că nu putem să punem la uşa fiecăruia, care este în regim de autoizolare, un medic sau un angajat al poliţiei”, a spus ministra. Astăzi în Parlament se examinează prevederile legale cu privire la sancţionarea contravenţională şi penală a persoanelor care nu respectă regimul de autoizolare şi supun riscului şi alte persoane. Agentul constatator va fi poliţia, iar verificările vor fi efectuate aleatoriu.

https://www.ipn.md/ro/persoanele-cu-suspectii-la-covid-19-sunt-obligate-sa-7967_1072124.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite