Conferinţa donatorilor „Platforma de Sprijin a Republicii Moldova” va avea loc în România

Conferinţa donatorilor „Platforma de Sprijin a Republicii Moldova” va avea loc în România

România va găzdui la 15 iulie cea de-a doua ediţie a Conferinţei donatorilor „Platforma de Sprijin a Republicii Moldova”, o iniţiativă a Franţei, Germaniei şi României, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aspecte privind desfăşurarea conferinţei au fost discutate în cadrul unei întrevederi dintre vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe şi integrării europene, şi Cristian Leon Ţurcanu, ambasadorul agreat al României în Republica Moldova. Întâlnirea celor doi oficiali a avut loc cu ocazia înmânării copiilor scrisorilor de acreditare la MAEIE. „Relaţia specială cu România se bazează pe comunitatea de limbă, istorie şi cultură, precum şi pe parteneriatul nostru strategic pentru integrarea europeană”, a menţionat Nicu Popescu. Ministrul a mulţumit părţii române pentru susţinerea fermă acordată Republicii Moldova în contextul în care a obţinut statutul de ţară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. În contextul situaţiei regionale, cele două părţi au convenit să consolideze rezilienţa, securitatea energetică şi proiectele de infrastructură. Prima ediţie a Conferinţei donatorilor „Platforma de Sprijin a Republicii Moldova” s-a desfăşurat la Berlin în aprilie anul curent. Evenimentul a reunit 47 de participanţi. În cadrul conferinţei, statele participante au anunţat că vor susţine Republica Moldova cu un pachet financiar în valoare de peste 695 de milioane de euro, care include asistenţă financiară directă pentru bugetul ţării, granturi şi credite concesionale orientate pe implementarea reformelor şi europenizarea Republicii Moldova.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările