CICLISM/ Învingători din Rusia și Ucraina la Cupa Președintelui

CICLISM/ Învingători din Rusia și Ucraina la Cupa Președintelui

Rusul Ilia Kovun a savurat din șampania campionilor

Dumitru Olaru, student la Universitatea Tehnică din Moldova, a câştigat, duminică, cursa de amatori din cadrul ediției a opta a Cupei Preşedintelui la ciclism.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cursa rezervată amatorilor a reunit circa 350 de participanţi și s-a desfășurat pe traseul bulevardul Ştefan cel Mare - Calea Orheiului - Columna. Cel mai tânăr dintre participanți a fost Dumitru Glazunov, în vârstă de opt ani. Concurenţii au evoluat pe biciclete proprii. Lungimea traseului de concurs a fost de aproximativ 1,5 kilometri. Toţi participanţii au primit din partea organizatorilor maiouri şi chipiuri.

Anterior a avut loc și cursa internațuională a profesioniștilor la care au participat, în premieră, rutieri din zece țări: Armenia, Belarus, Bulgaria, Cipru, Kazahstan, Letonia, R. Moldova, România, Rusia, Ucraina.

Concursul profesioniștilor din acest an a fost dominată din sportivii din Rusia şi Ucraina. În categoria de până la 17 ani s-a impus Ilia Kovun din Moscova, iar în categoria de până la 19 ani a învins Vladimir Djus din Doneţk.

Pentru desfăşurarea evenimentului au fost cheltuiţi 660000 mii lei. Dintre aceştea, doar 74000 au fost acordaţi de Ministerul Tineretului și Sportului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările