CEDO: Fostului premier Vlad Filat nu i-a fost încălcată prezumţia nevinovăţiei

CEDO: Fostului premier Vlad Filat nu i-a fost încălcată prezumţia nevinovăţiei

Vlad Filat, fost lider PLDM, ex-premier

Fostului premier Vlad Filat nu i-a fost încălcată prezumţia nevinovăţiei, potrivit unei decizii a Curţii Europene a Drepturilor Omului. Pe pagina sa de Facebook, Vlad Filat menţionează că hotărârea emisă astăzi nu se referă la procesul de judecată în care a fost condamnat.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ilegalităţile comise în timpul procesului de judecată fac obiectul unei plângeri separate, care a trecut etapa expunerilor părţilor, urmând a fi pronunţată o altă hotărâre”, precizează fostul politican, transmite IPN. Hotărârea de astăzi se referă la plângerea înregistrată în anul 2016. CEDO a dat apreciere în ce măsură expunerile publice în cadrul şedinţei parlamentare de ridicare a imunităţii de deputat, din 2015, au respectat principiul prezumţiei nevinovăţiei. Hotărârile CEDO pot fi atacate la Marea Cameră în termen de 3 luni de la data publicării. Reţinut pe 15 octombrie 2015 şi condamnat la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă, prin sentinţa Judecătoriei Chişinău din 27 iunie 2016, rămasă definitivă prin hotărârea Curţii Supreme de Justiţie din februarie 2017, Vlad Filat a ieşit din închisoare înainte de termen, în decembrie 2019, fiind aplicat mecanismul naţional de reducere a pedepsei din cauza condiţiilor inumane şi degradante din penitenciar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările