Cât l-a costat pe prim-ministrul interimar al R. Moldova tratamentul la domiciliu pentru COVID-19: „Am avut un şoc când am văzut suma”

Cât l-a costat pe prim-ministrul interimar al R. Moldova tratamentul la domiciliu pentru COVID-19: „Am avut un şoc când am văzut suma”

Prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Aurel Ciocoi, a declarat că a avut „un şoc” când a văzut suma pe care trebuie să o scoată din buzunar pentru a procura medicamentele necesare pentru a se trata de COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Chiar m-am întrebat: ce se întâmplă cu cetăţenii noştri care sunt pensionari şi care nu au un venit mai mult decât mediu. Doar un medicament necesar care a fost administrat o lună m-a costat 3.500 de lei. Per total, costul tuturor, pentru că a fost infectată şi soţia şi a fost necesar să procurăm medicamente pentru ambii, s-a ridicat sub 7.000 de lei, ceea ce este foarte mult. Îmi pare rău să recunosc, suntem într-o economie de piaţă unde companiile farmaceutice dictează preţurile”, a declarat Aurel Ciocoi.

Premierul a subliniat că ar vrea să discute problema preţurilor la medicamente în cadrul unei şedinţe de Guvern, pentru că există „elemente speculative”. EL susţine că preţul la medicamentele necesare pentru tratarea COVID-19 a fost ridicat semnificativ şi nejustifcat.

Ciocoi a mai spus că atunci când s-a infectat pentru prima oară de COVID-19, în august 2020, a plătit 450 de lei pentru medicamentul care acum l-a costat 3.500 de lei.

„E aproape de zece ori majorarea preţurilor. Ceva este în neregulă. Sunt elemente speculative pe piaţa farmaceutică”, a adăugat Ciocoi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările