Băiețelul de doar patru luni a decedat la 36 de ore după ce i-a fost administrat vaccinul împotriva poliomelitei

Băiețelul de doar patru luni a decedat la 36 de ore după ce i-a fost administrat vaccinul împotriva poliomelitei

Foto Arhivă

Anterior, un alt copil a fost injectat cu același vaccin și a supraviețuit. Astăzi, o comisie specială de la Ministerul Sănătății investighează condițiile care au dus la decesul bebelușului din Recea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astăzi o comisie specială de la Ministerul Sănătății va ajunge la Recea, Strășeni, pentru a stabili condițiile în care băiețelul de numai patru luni vaccinat acum două zile a decedat la 36 de ore după ce i se făcuse o injecție împotriva poliomelitei.

Andrei Iațîșin, directorul Centrului Medicilor de Familie din Strășeni a declarat pentru „Adevărul" faptul că, deși pentavaccinul administrat în urmă cu două zile bebelușului din Recea poate avea unele efecte secundare, acestea nu îi puteau fi letale.

„Se va examina până la sfârșit și după ce avem și rezultatele de la necropsie, putem spune cu exactitate ce anume a dus la moartea bebelușului. Până luni vom avea rezultatele clare asupra acestui caz", a precizat Iațîșin.

Înainte de tragedie, un alt bebeluș din Recea a mai fost injectat cu o substanță din același lot de vaccinuri.

Poliomelita este o boală contagioasă care afectează sistemul nervos central și duce uneori la apariția paraliziei. Afecțiunea este declanșată de virusul poliomelitei, iar în majoritatea cazurilor aceasta nu prezintă simptome.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.mdDacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: