Aurel Ciocoi: A crescut numărul pacienţilor cu COVID-19 în stare extrem de gravă

Aurel Ciocoi: A crescut numărul pacienţilor cu COVID-19 în stare extrem de gravă

Premierului interimar Aurel Ciocoi

Chiar dacă în ultimele zile a scăzut numărul cazurilor noi de COVID-19, rămâne a fi încă mare numărul pacienţilor în stare extrem de gravă, a anunţat ieri seara, 16 aprilie, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, în cadrul unui briefing de presă, organizat după şedinţa Centrului unic de comandă a stării de urgenţă, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ciocoi a precizat că vineri, 16 aprilie, au fost înregistrate doar 689 de cazuri noi de COVID-19. Totodată, sub supraveghere medicală se află circa 17 mii de pacienţi diagnosticaţi pozitiv la SARS-CoV-2, 5522 fiind izolaţi la domiciliu, iar 3024 de pacienţi sunt spitalizaţi. În formă extrem de gravă se află 282 de persoane cu COVID-19, 57 de pacienţi sunt intubaţi, numărul persoanelor intubate fiind în creştere, în comparaţie cu situaţia de acum o săptămână. Tot ieri, au pierdut lupta cu noul coronavirus 28 de pacienţi.
 
Potrivit premierului interimar, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale este în proces de achiziţionare a unui lot de 100 de mii doze de vaccin ”CoronaVac”, produs în China. În acelaşi timp, Republica Moldova va primi 20 la sută din necesarul imunizării naţionale sub formă de donaţie din partea Platformei „COVAX”, iar 30 la sută din necesarul de vaccinuri la nivel naţional vor fi procurate de pe aceeaşi platformă de Republica Moldova la preţ convenabil, de producător. Prin urmare, s-a decis ca de pe Platforma ”COVAX” Republica Moldova urmează să achiziţioneze peste 2 mln doze de vaccin disponibil, a specificat prim-ministrul interimar.
 
Aureliu Ciocoi a atenţionat că Republica Moldova a demarat discuţii cu producătorul vaccinului „Moderna”, pentru posibilitatea procurării a 1,5 mln doze de acest ser. Totodată, Republica Moldova a solicitat Fondului de Investiţii Directe din Rusia, care are dreptul de proprietate asupra vaccinului „Sputnik V”, să informeze care ar fi condiţiile pentru o eventuală achiziţie a 700 de mii de doze de vaccin rusesc „Sputnik V”.
 
Până la sfârşitul lunii curente, Republica Moldova va primi o donaţie de vaccin din partea Guvernului Chinei, iar alte 100 de mii de doze de ser chinezesc „CoronaVac” vor fi cumpărate de Republica Moldova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările