Acţiunea 2012 caută 200.000 de semnături pentru proiectul „Aducem Basarabia Acasă”. Ce conţine iniţiativa

Acţiunea 2012 caută 200.000 de semnături pentru proiectul „Aducem Basarabia Acasă”. Ce conţine iniţiativa

Acţiunea 2012 a lansat astăzi campania „Aducem Basarabia acasă“

Organizaţiile neguvernamentale din cadrul Platformei Civice Acţiunea 2012 vor să înainteze în Parlamentul de la Bucureşti un proiect de lege prin care solicită facilitarea procesului de obţinere a vizelor pentru basarabeni şi un birou care asigură integrarea studenţilor moldoveni în mediul socio-cultural din România.

Aproximativ 30 de ONG-uri incluse în Platforma Civică Acţiunea 2012 au lansat astăzi o iniţiativă legislativă pentru susţinerea căreia vor să strângă 200.000 de semnături din partea cetăţenilor. Până la finele lunii iulie, peste 1.000 de voluntari vor ieşi pe teren pentru a colecta aceste semnături.

Iniţiativa propusă de Acţiunea 2012 şi denumită „Aducem Basarabia acasă“ vizează uşurarea procesului de obţinere a vizelor, înfiinţarea unei instituţii subordonate prim-ministrului Victor Ponta pentru gestionarea relaţiilor cu Moldova şi deschiderea unui birou care să asigure integrarea studenţilor din Republica Moldova în mediul socio-cultural românesc.

Preşedintele „Acţiunea 2012”, Marius Dorin Lulea, a prezentat iniţiativa organizaţiei pe blogul său de pe adevarul.ro.

„Peste 1000 de voluntari din România vor strânge în trei luni 200 000 de semnături care au drept scop promovarea unei legi cu privire la repunerea în drepturi a românilor basarabeni.Este vorba de un pachet de legi venit din societatea civilă pentru a pregăti Unirea celor două state româneşti”, scrie Lulea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: