Începând cu 1 septembrie, salariul lucrătorilor medicali va fi majorat cu 30%

Începând cu 1 septembrie, salariul lucrătorilor medicali va fi majorat cu 30%

Guvernul R. Moldova a aprobat vineri, 21 iulie, proiectul pentru modificarea Regulamentului privind salarizarea angajaţilor din instituţiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistenţă medicală. Prin urmare, începând cu 1 septembrie, salariul lucrătorilor medicali va fi majorat cu 30%.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale menţionează că va fi majorat salariul de funcţie al personalului medical (personal de conducere-medici, medici, personal medical mediu, personal medical inferior), al şoferilor autoambulanţelor din serviciul de asistenţă medicală urgentă prespitalicească şi  autosanitarelor din serviciul AVIASAN.

Proiectul este înaintat în contextul declarării anului 2020 Anului Lucrătorului Medical, declarat prin Decretul Preşedintelui Republicii Moldova nr. 1575 din 25 mai 2020 şi în temeiul Planului de acţiuni al Guvernului.

Sub aspect financiar, cheltuielile necesare pentru punerea în aplicare a majorării salariilor de funcţie cu 30% pentru personalul medical, şoferilor autoambulanţelor din serviciul de asistenţă medicală urgentă prespitalicească şi autosanitarelor din serviciul AVIASAN, începând cu 1 septembrie 2020, vor fi acoperite din contul transferurilor de la bugetul de stat către fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală în sumă de 362 570,3 mii lei de care vor beneficia circa 42.918 de funcţii ocupate, ca urmare a modificărilor operate la Legea bugetului de stat pe anul 2020 nr.172/2019 şi Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pe anul 2020 nr.174/2019. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: