Încă un medic din R. Moldova şi-a pierdut viaţa din cauza COVID-19

Încă un medic din R. Moldova şi-a pierdut viaţa din cauza COVID-19

Medicul Boian Gavril, doctor habilitat în ştiinţe medicale şi practician, șef al Catedrei de chirurgie, ortopedie și anesteziologie pediatrică „Natalia Gheorghiu”, a fost răpus de COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a comunicat că Boian Gavril, în vârstă de 74 de ani, a fost un specialist valoros în domeniul chirurgiei pediatrice, care s-a dedicat activităţii didactice în învățământului superior medical peste 40 de ani, contribuind la consolidarea sistemului medical din Republica Moldova şi la salvarea vieţilor a mii de copii.

Până la ora actuală, au fost raportate 239 de decese cauzate de COVID-19, dintre care zece decese în rândurile lucrătorilor medicali, iar în 34 de cazuri este vorba despre locuitori ai Transnistriei. 

În total, au fost vindecate 3.452 de persoane, 286 de pacienţi se află în stare gravă, dintre care 23 se află la respiraţie artificială. 

În total, au fost confirmate 1.462 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 343, asistenţi medicali - 566, felceri - 75, farmacişti - 20, personal auxiliar - 458 persoane. Circa 500 de lucrători medicali au fost trataţi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: