60% dintre angajaţii din educaţie din Chişinău, vaccinaţi contra COVID-19

60% dintre angajaţii din educaţie din Chişinău, vaccinaţi contra COVID-19

De la începutul campaniei de vaccinare şi până în prezent în municipiul Chşinău au fost vaccinaţi împotriva noului coronavirus 60 la sută dintre angajaţii din educaţie. Până la începutul noului an şcolar se planifică să fie imunizaţi 70 la sută dintre salariaţii din învăţământ, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un anunţ în acest sens a făcut astăzi, 2 august, Viorica Negrei, şef-adjunct al Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport a Consiliului municipal Chişinău, la şedinţa operativă a serviciilor municipale.

Responsabila de la DGETS a menţionat că, printr-o scrisoare, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a anunţat că în anul de studii 2021-2022 se vor aplica aceleaşi forme de învăţământ, în contextul COVID-19, ca şi în anul trecut de studii. La decizia fondatorului, se aplică modelul, în funcţie de situaţia epidemiologică din localitate. Unul dintre cele şapte modele prevede învăţământul la distanţă, iar altul – cu prezenţă fizică în clase, aceste forme fiind analizate şi discutate la moment, a specificat Viorica Negrei.

Olga Ursu, viceprimar al municipiului Chişinău a precizat că în capitală a fost declarat Cod galben de urgenţă în sănătate publică, din cauza creşterii constante a numărului cazurilor de COVID-19. Medicii raportează un număr mai mare de spitalizări, dar şi al cazurilor de decese, asociate COVID-19, a subliniat edilul.

Olga Ursu a atenţionat că în centrele de vaccinare din municipiu sunt disponibile toate tipurile de seruri anti-COVID-19 solicitate, inclusiv cele aprobate la nivel internaţional. Vaccinarea rămâne a fi o prioritate pentru toţi, cu atât mai mult cu cât se apropie începutul unui nou an şcolar, a relevat viceprimarul.

La 30-31 iulie, în Chişinău s-a desfăşurat un maraton al vaccinării angajaţilor din educaţie. Pe parcursul acestor două zile, au fost imunizaţi 850 de profesori şcolari din municipiu, acesta fiind un indicator foarte bun. Cele 70 de puncte de vaccinare din capitală activează în continuare şapte zile din şapte, de la ora 8.00 până la 18.00, inclusiv punctele mobile de imunizare, troleibuzul şi autobuzul, a menţionat Olga Ursu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările