Traficanţii de copii rămân în arest

Traficanţii de copii rămân în arest

Cei doi rămân în continuare în arest FOTO Arhivă

Afaceristul ieşean Nicuşor Stănescu, zis "Napoleon", şi zălăuanul Şerban Zabar Zălin, arestaţi în urmă cu câteva săptămâni în dosarul de trafic de minori în care ieşeanul este acuzat că a cumpărat, cu ajutorul bărbatului din Zalău, un copil de zece luni, vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea de Apel Cluj a respins săptămâna aceasta recursul formulat de cei doi împotriva măsurii arestului preventiv, însă instanţa clujeană a respins ca nefondată acţiunea. Reamintim că omul de afaceri ieşean s-a predat la începutul lunii decembrie, Poliţie, după ce Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea preventivă a lui pe o perioadă de 29 de zile. Ieşeanul nu a aşteptat să fie căutat de poliţişti şi s-a prezentat singur la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj. Zabar Zălin Şerban a fost dat în urmărire naţională, fiind găsit pe raza municiului Zalău după o săpătmână.

Reamintim că cei doi bărbaţi au fost reţinuţi iniţial la sfârşitul lunii noiembrie de poliţiştii sălăjeni coorodonaţi de procurorul DIICOT Sălaj Dan Buduşan. Ei au fost eliberaţi, însă, a doua zi, după ce Tribunalul Sălaj a decis să respingă cererea DIICOT de arestare preventivă a lor pe o perioadă de 29 de zile. Bărbaţii au ajuns în atenţia oamenilor legii în luna octombrie, după ce o tânără de etnie romă, mama unui copil de nici un an, a reclamat la Poliţie faptul că Zabar Zălin Şerban, concubinul său, i-a vândut copilaşul unui om de afaceri din Iaşi pentru suma de 5.000 de lei. Din primele cerectări rezultă că ieşeanul dorea să cumpere copilul pentru a-l creşte, soţia acestuia nemaiputând rămâne însărcinată. Pentru a da o notă de legalitate „tranzacţiei”, ieşeanul a reuşit să le convingă pe funcţionarele de la Biroul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Zalău că el este tatăl natural al copilului, fiind înscris, astfel, în certificatul de naştere al celui mic, unde la rubrica respectivă figura „tată necunoscut”.

Ambii bărbaţi au antecedente penale. Ieşeanul a fost condamnat chiar anul acesta la închisoare cu executare pentru spălare de bani şi este cercetat penal într-un alt dosar de acest gen, instrumentat de DIICOT Iaşi. Zălăuanul a fost condamnat şi el în mai multe rânduri pentru furt, ieşind din închisoare, înainte de termen, în luna iulie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările