Sălaj: Criza nu i-a lovit pe parlamentari

Un deputat a reuşit chiar să se mute în acest an de la bloc într-o casă de peste 300 de metri pătraţi.Perioada de criză pe care o traversăm pare să nu fie resimţită la fel de acut de deputaţii sălăjeni. Din declaraţiile de avere reiese că anul 2009 a fost cel puţin la fel de bun ca 2008. 

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei din cei patru deputaţi sălăjeni şi-au publicat în acest an declaraţiile de avere, doar cea a lui Seres Denes (UDMR) fiind de negăsit pe site-ul Camerei Deputaţilor. Cele mai mari diferenţe, în comparaţie cu declaraţia de anul trecut, apar la Lucian Bode, deputat al Partidului Democrat Liberal, aflat la primul mandat.

S-a mutat în casă nouă

Dacă până în 2009, Bode, împreună cu soţia şi copilul, locuia într-un apartament de numai 55 de metri pătraţi, din primăvara acestui an s-a mutat într-o „căsuţă“ de peste 330 de metri pătraţi, de pe strada Coşbuc, la numai 10 minute de mers pe jos până-n buricul târgului.
Casa valorează 394.000 de lei (conform valorii de impozitare), iar Bode spune că a construit-o în regie proprie, începând din 2007. Despre existenţa acestei case în construcţie nu a ştiut nimeni până în acest an, când datele au apărut pe declaraţia de avere. „Eu am început să lucrez la casă încă din 2007, dar în formatul tip al declaraţiilor de avere nu există o variantă pentru menţionarea locuinţelor aflate în construcţie“, spune Bode.
În 2007 şi 2008, pedelistul a luat împrumuturi bancare de peste 65.000 de franci elveţieni, iar în 2009 încă 20.000 de lei. „Pentru a reuşi să-mi termin casa am fost nevoit să-mi vând maşina şi apartamentul“, adaugă parlamentarul care spune că job-ul de la Casa Poporului îi aduce mai puţini bani decât activităţile în care era prins înainte de 2008 (inginer la Electrica, preşedinte de sindicat, membru în consilii de administraţie şi consilier judeţean).

Bis la declaraţii de avere

Lecturarea celorlalte declaraţii de avere postate de deputaţii Mirel Taloş (PNL) şi Iuliu Nosa (PSD) îţi dau o senzaţie de deja vu, fiind aproape identice cu documentele postate anul trecut.
Averea familiei deputatului UDMR Seres Denes a sporit cu încă vreo şase hectare de teren. Chiar dacă declaraţia sa de avere nu e făcută publică (din cauza unei erori, susţine deputatul UDMR), Seres ne-a spus că în ultimul an soţia sa a moştenit teren în Meseşenii de Jos, printre care şi 50 de ari în intravilan.

Averile la secret

Cei doi senatori de Sălaj – Gheorghe Pop (PSD) şi  Fekete Andras (UDMR) – nu au postate pe site-ul Senatului declaraţiile de avere pe acest an. Ambii ne-au declarat că au depus actele la secretariat, dar conducerea camerei superioare a Parlamentului a decis să nu le publice, fiind acoperiţi de prevederile controversatei Legi ANI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările