Procese în lanţ pentru voucherele de vacanţă. Sute de angajaţi ai unui spital îşi cer drepturile în instanţă

Procese în lanţ pentru voucherele de vacanţă. Sute de angajaţi ai unui spital îşi cer drepturile în instanţă

Avocatul Iulia Costina i-a ajutat pe angajaţi să îşi câştige tichetele în instanţă FOTO Facebook.com

Numărul demersurilor în instanţă prin care salariaţii celui mai mare spital din Sălaj îşi cer voucherele de vacanţă pe ultimii doi ani este în creştere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alţi 147 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău vor da unitatea medicală în judecată, încurajaţi de succesul demersului din justiţie al unui grup de 35 de colegi. Salariaţii au apelat la instanţă după ce li s-a refuzat acordarea voucherelor de vacanţă aferente anilor 2018 şi 2019, în condiţiile în care legislaţia în vigoare prevede că fiecare lucrător, indiferent de postul pe care îl ocupă, acea dreptul la vouchere în valoare de 1.450 de lei pentru fiecare an.

35 dintre angajaţi au obţinut deja o sentinţă definitivă, prin care Spitalul Judeţean este obligat să achite fiecăruia 2.900 de lei reprezentând contravaloarea tichetelor pe cei doi ani.

Cei 35 care au deja o soluţie definitivă pronunţată de Curtea de Apel Cluj şi-au depus cererile de plată şi aşteaptă ca SJU Zalău să le vireze sumele cuvenite, susţine avocatul Iulia Costina, care i-a reprezentat în instanţă.
Potrivit spuselor sale, un proces similar va demara curând la Tribunalul Sălaj, ca primă instanţă: "147 de angajati s-au hotărât să urmeze acelaşi parcurs judiciar, în sensul că doresc şi ei să li se recunoască aceleaşi drepturi. Mai mult decât atât, inclusiv pentru 2020, an pentru care nu au primit şi nici nu li s-a recunoscut dreptul la voucherele de vacanţă. În acest sens, am demarat procedurile, urmând ca în cel mai scurt timp, pe rolul Tribunalului Sălaj să fie înregistrat dosarul celor 147".

Pe rolul instanţelor de judecată sunt şi alte procese deschise, inclusiv prin intermediul Sindicatului Sanitas.


Conducerea SJU Zalău a menţionat că în 2018 nu a putut plăti voucherele întrucât sumele nu au fost cuprinse în buget. În ceea ce priveşte tichetele pentru 2019, acestea nu au fost acordate deoarece unitatea a realizat servicii medicale peste valoarea contractată. "În bugetul de venituri şi cheltuieli al anului 2018, nu au fost cuprinse sumele necesare acordării voucherelor de vacanţă. Cu toate că, în bugetul de venituri şi cheltuieli al anului 2019 au fost prevăzute sumele necesare acordării voucherelor de vacanţă, iar numărul maxim de servicii medicale care s-au putut contracta cu CAS Sălaj au fost decontate integral, SJU Zalău a realizat servicii medicale pentru valoarea contractată, acest fapt ducând la imposibilitatea acordării acelor vouchere", arată sursa citată.

Vă mai recomandăm:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările