O firmă de avocatură va reprezenta Consiliul Judeţean în procesele cu Ministerul Dezvoltării

O firmă de avocatură va reprezenta Consiliul Judeţean în procesele cu Ministerul Dezvoltării

Consiliul Judeţean este instituţia sălăjeană cu cele mai multe proiecte finanţat din fonduri europene FOTO Arhivă

Consiliul Judeţean Sălaj îşi angajează firmă de avocatură care să reprezinte în instanţă instituţia în litigiile privind corecţiile aplicate la proiectele cu finanţare europeană derulate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrucât pe  proiectele cu finanţare europeană derulate de Consiliul Judeţean Sălaj au fost aplicate corecţii, ca urmare a unor nereguli depistate la procesul de achiziţie publică, reprezentanţii Consiliului Judeţean au decis să îşi angajeze o firmă de avocatură care să reprezinte instituţia în instanţă pentru a dovedi că aceste corecţii au fost aplicate nejustificat. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi susus aprobării consilierilor judeţeni în şedinţa ordinară de vineri, 31 mai.

Potrivit proiectului, în urma verificărilor efectuate de organismele de verificare şi control din cadrul Autorităţii de Audit şi Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Regional
„au fost consemnate unele suspiciuni de nereguli referitoare la modul de aplicare a legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice, fiind emise acte (note de constatare şi decizii) în baza cărora fondurile alocate sunt supuse unor corecţii financiare”.

În toate cazurile Autoritatea Contractantă a formulat puncte de vedere şi contestaţii conform prevederilor legale în vigoare, însă în urma unei analize formale efectuate de către autorităţile centrale competente, contestaţiile depuse au fost respinse, fiind menţinute în integralitate constatările Autorităţii de Audit, astfel că analiza şi decizia asupra legalităţii şi temeiniciei raportului de audit au fost lăsate în sarcina şi responsabilitatea instanţelor de judecată -  se mai arată în proiect.

Angajarea unei firme de avocatură care să ducă lupta în instanţă cu Ministerul Dezvoltării este justificată de conducerea Consiliului Judeţean prin faptulc că „instrumentarea acestor cauze prezintă un grad mare de complexitate şi activităţi juridice care nu pot fi asigurate de către personalul de specialitate juridică angajat, motiv pentru care apreciem ca oportun a se apela la serviciile firmelor de avocatură specializate în problematica fondurilor europene nerambursabile”.

Citeşte şi Cum se fac „economii” la fondurile europene: se calculează corecţii ce lasă proiectele fără finanţare

Prefectul vrea funcţionari publici mai amabili

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările