Magistraţii intră în vacanţă. Programul de vară al instanţelor

Magistraţii intră în vacanţă. Programul de vară al instanţelor

Vacanţa judecătorească schimbă programul cu publicul din instanţe

În următoarele două luni, instanţele intră în vacanţă judecătorească, fiind perioada în care personalul Tribunalului Sălaj şi al celor trei judecătorii îşi efectuează concediile de odihnă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conducerea Tribunalului Sălaj a anunţat că în intervalul 1 iulie-31 august, instanţele se află în vacanţă judecătorească. În această perioadă, compartimentele Registratură şi Arhivă vor avea program cu publicul de doar două ore, în intervalul orar 10-12. În ceea ce priveşte programul Biroului de informaţii şi relaţii publice din cadrul Tribunalului, acesta va fi zilnic, între 8 şi 16.

La Judecătoria Zalău şi Judecătoria Jibou, programul cu publicul la Arhivă şi Registratură va fi între orele 9 şi 11, la Şimleu, între 9 şi 12.

Vacanţa judecatorească a fost stabilită prin Legea nr. 92 din 4 august 1992, care prevede că pe parcursul celor două luni, activitatea de judecată a instanţelor continuă în materie penală, pentru cauzele cu arestaţi, şi în alte materii, pentru cauzele privind obligaţiile de întreţinere de orice fel, asigurarea dovezilor, cererile de ordonanţă preşedinţială, precum şi în alte cauze considerate urgente, potrivit legii, sau apreciate ca atare de către instanţă.

Mai puteţi citi:

Protest spontan pe scările instanţei. Aproape 50 de grefieri au manifestat împotriva legii salarizării

Crin Bologa, prim-procuror din Sălaj: „Nu mai trebuie să ne bazăm doar pe talentul procurorului, ca acum 15 ani“

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările