Episcopul Sălajului, în vizită de lucru pe tărâm exotic. Înaltul prelat a oficiat slujba în Madagascar

Episcopul Sălajului, în vizită de lucru pe tărâm exotic. Înaltul prelat a oficiat slujba în Madagascar

Episcopul Petroniu (centru), alături de mitropolitul Madagascarului (stânga) şi vicarul Ionuţ Pop (dreapta) FOTO www.episcopiasalajului.ro

În aceste zile, episcopul Sălajului, Preasfinţitul Părinte Petroniu, efectuează o vizită tocmai în Madagascar, acolo unde a săvârşit liturghia alături de mitropolitul grec ortodox al ţării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Episcopiei Sălajului, în perioada 30 martie-6 aprilie 2017, Preasfinţitul Părinte Petroniu se află "într-o vizită frăţească" în Madagascar, fiind însoţit de preotul Ionuţ Pop, vicarul eparhial al Episcopiei sălăjene.

Cu acest prilej, duminică, 2 aprilie, episcopul Petroniu a oficiat slujba religioasă la mii de kilometri de casă, mai exact în Catedrala din Antananarivo, alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Ignatios, mitropolitul grec ortodox al Madagascarului.

"Înaltpreasfinţitul Părinte Ignatios s-a născut în Corint, Grecia, în anul 1951. A fost hirotonit diacon, apoi preot în anul 1976, fiind tuns în monahism la Mănăstirea Stavronikita din Muntele Athos. Începând cu anul 1985, a slujit,o perioadă de şase ani, ca misionar în Coreea de Sud, iar apoi în Bengalul de Vest, timp de 14 ani. În anul 2004 a fost ales Episcop de Madagascar, iar în anul 2013 a fost ridicat la rangul de Mitropolit. Înaltpreasfinţia Sa este vorbitor de limbile greacă, engleză, coreană, bengaleză şi malgaşă", se arată în comunicatul amintit.

Cele două feţe bisericeşti au întors, practic, vizita prelatului din Madagascar, care a fost prezent în judeţul Sălaj în urmă cu doi ani.

Părintele Petroniu nu se află la prima vizită pe meleaguri îndepărtate, în ultimii ani, acesta călătorind în ţări precum Spania, Iran, Noua Zeelandă, Africa de Sud sau Australia. La rândul său, a fost gazdă pentru mai mulţi înalţi demnitari bisericeşti veniţi din străinătate. Numai în 2016, în Sălaj au ajuns prelaţi precum Înaltpreasfinţitul Părinte Ambrozie, Mitropolitul Ortodox de Helsinki, Preasfinţitul Părinte Qais, Episcop de Erzurum şi Vicar Patriarhal al Patriarhiei Antiohiei, Înaltpreasfinţitul Părinte Athenagoras, Mitropolitul ortodox al Mexicului sau Înaltpreasfinţitului Părinte Stefanos, Mitropolitul Tallinnului, Primatul Estoniei.

Vă mai recomandăm:

„Mersul cu Iordanul“: care sunt semnificaţiile vechiului obicei creştin

Ce spun preoţii despre presupusele pedepse divine pentru munca în zi de sărbătoare: „Sfinţii nu sunt slujitori ai răului“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările