Cinci obiecte personale pe care trebuie să le înlocuim cu regularitate. Cât de des ne schimbăm peria de păr

Cinci obiecte personale pe care trebuie să le înlocuim cu regularitate. Cât de des ne schimbăm peria de păr

În perie se acumulează celule moarte, praf şi reziduuri

Produsele de îngrijire personală trebuie înlocuite cu regularitate, având în vedere că vin în contact zilnic cu corpul nostru, iar termenul lor de valabilitate este unul redus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Următoarele zece produse de igienă personală expiră mai devreme decât credeţi şi trebuie să le înlocuiţi în mod regulat:

1. Crema de protecţie solară
Păstrată în condiţii corespunzătoare, crema de protecţie solară ar trebui să aibă o valabilitate de 2-3 ani de la data fabricaţiei. După această perioadă, proprietăţile sale se reduc şi nu îţi va proteja pielea cu aceeaşi eficienţă de razele soarelui. Păstraţi recipientul într-un loc uscat, ferit de lumina directă şi unde temperatura este constantă. Căldura şi lumina solară pot afecta eficienţa acestui produs, prin urmare evitaţi să îl lăsaţi în maşină ori într-o zonă neaerisită a casei.

2. Buretele de baie
Acest obiect se află în permanenţă într-un mediu umed şi cald, locul ideal pentru dezvoltarea ciupercilor şi a bacteriilor. Prin urmare, este important să îl înlocuieşti în fiecare lună. Dacă observi că şi-a schimbat culoarea ori a căpătat un miros aparte, aruncă-l imediat.

3. Periuţa de dinţi
Periuţele de dinţi trebuie înlocuite la fiecare trei-patru luni sau chiar mai repede dacă observăm că perii s-au încovoiat. Asemeni bureţilor de baie, şi periuţele pot adăposti bacterii; de asemenea, cu trecerea timpului, îşi pierd fermitatea şi forma, şi implicit devin mai puţin eficiente în curăţarea dinţilor.

4. Peria de păr
Înlocuirea periei de păr în mod regulat - o dată la 6-12 luni - este foarte importantă atât pentru sănătatea scalpului, cât şi pentru o coafură bună. Produsele de styling, praful şi celulele moarte de pe pielea capului se acumulează pe perie, rezultând o substanţă ceroasă ce se va depune mai apoi pe păr şi îl va îngrăşa. Mai mult decât atât, o perie veche şi murdară îţi poate irita scalpul, provocând roşeaţă, prurit şi senzaţie de uscăciune.

5. Rimelul şi eyelinerul
Perioada de valabilitate a produselor de machiaj variază de la un produs la altul; rimelul şi eyelinerul trebuie înlocuite la fiecare 3 luni, deoarece le folosim direct pe gene şi iau mereu contact cu ochii noştri tot timpul. Spre deosebire de creionul dermatograf pe care îl curăţăm foarte uşor de microbi în momentul în care îl ascuţim, în cazul celor două produse, acest lucru este imposibil.

Vă mai recomandăm:

10 obiecte din casă pe care uităm să le curăţăm. De ce este important să spălăm suportul pentru periuţele de dinţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: