Cel mai ghinionist contestatar de la BAC. Ce notă a luat o elevă care spera la un 10 la Română

Cel mai ghinionist contestatar de la BAC. Ce notă a luat o elevă care spera la un 10 la Română

Eleva primise nota 10 la două dintre probe FOTO Arhivă

Dacă pe unii, contestaţiile i-au ajutat să promoveze Bacalaureatul ori să obţină note mai mari, pentru alţii, demersul s-a dovedit a fi unul neinspirat.

Zeci de absolvenţi ai clasei a XII-a care au dat Bacalaureatul în acest an s-au ales cu note mai mici după ce le-au fost soluţionate contestaţiile. Cea mai ghinionistă a fost o fostă elevă a Colegiului Naţional "Silvania" din Zalău, care a nota maximă atât la proba obligatorie a profilului, cât şi la proba la alegere a profilului, respectiv 9,90, la proba a limba şi literatura română. Convinsă că a avut o lucrare de 10 şi dorind să se alăture celor şapte colegi "decari", tânăra a făcut contestaţie.

Demersul s-a dovedit a fi, însă, unul neispirat, pentru că după recorectare, candidata a pierdut un punct, lucrarea ei fiind notată cu doar 8,90. Astfel, media ei a scăzut de la 9,97, la 9,63.
După afişarea primelor rezultate la Bacalaureat, 587 de lucrări au fost contestate, cele mai multe dintre ele, la limba română. În urma soluţionării acestor contestaţii, 11 candidaţi au reuşit să promoveze.

Citiţi şi:

Rezultate finale Bac 2019 Sălaj. Câţi elevi au promovat după soluţionarea contestaţiilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: