Adjunctul ISJ Sălaj, numit secretar de stat în Ministerul Educaţiei

Adjunctul ISJ Sălaj, numit secretar de stat în Ministerul Educaţiei

Kovacs Irina a fost adjunct al ISJ Sălaj timp de patru ani FOTO udmr.ro

La alegerile parlamentare din 2008, 2012 şi 2016, Kovacs Irina Elisabeta a candidat pe listele UDMR pentru Senat, iar în 2012, pentru un fotoliu de consilier municipal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inspectorul general şcolar adjunct Kovacs Irina Elisabeta a fost numită secretar de stat pentru minorităţi în Ministerul Educaţiei, printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu. Sălăjeanca îi ia locul lui Kiraly Andras Gyorgy, devenind responsabilă cu învăţământul în limba minorităţilor naţionale. Ordinul de numire a fost publicată în Monitorul Oficial de luni, 26 iunie, fiind contrasemnat de către Victor Ponta, secretar general al Guvernului.

Kovacs Irina este profesor de biologie şi a preluat fotoliul de adjunct al ISJ Sălaj în septembrie 2013. Şi-a început cariera didactică în urmă cu 28 de ani, a fost director al Liceului Reformat "Wesselenyi" şi este lector universitar doctor în cadrul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş”.

„În decursul activităţii mele profesionale am învăţat când este momentul să lupţi şi când este vremea parteneriatului, cum trebuie să milităm pentru interesele învăţământului în limba maternă şi cum trebuie reprezentate aceste interese la nivel local şi judeţean”, a declarat noul secretar de stat.
În 2008, 2012 şi 2016, a candidat pe listele UDMR pentru Senat, pe Colegiul 4 Zalău, iar în 2012, pentru un fotoliu de consilier municipal din partea aceleiaşi formaţiuni politice.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi-a exprimat încrederea că noul secretar de stat va aplica cu succes experienţa profesională şi cunoştinţele şi în acest domeniu în care încă sunt numeroase probleme specifice, care necesită soluţii eficiente.

Vă mai recomandăm:

Cum să pierzi 1 milion de lei. „Reţeta“ ISJ Sălaj: începi executarea silită după termenul de prescripţie

Se caută directori de şcoli. Lista posturilor scoase la concurs

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările