Şcolile şi instituţiile din subordinea Primăriei se vor încălzi de la iarnă cu gaz

Şcolile şi instituţiile din subordinea Primăriei se vor încălzi de la iarnă cu gaz

Iarna trecută şcolile au rămas câteva zile fără căldură

Consilierii locali din Zalău au aprobat joi, 22 mai, documentaţiile tehnice pentru montarea a nu mai puţin de 51 de centrale termice în unităţile de învăţământ din oraş, precum şi în celelalte instituţii publice aflate în subordinea municipalităţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia vine la capătul mai multor ani cu probleme cauzate de sistemul centralizat de încălzire, devenit ineficient, pe de-o parte din cauza pierderilor mari de pe reţeaua de distribuţie, iar pe de altă parte şi din cauza numărului mic de consumatori rămaşi în sistem. Practic, principalii clienţi ai Uzinei Electrice - producătorul de agent termic pentru sistemul centralizat, societate comercială aflată în subordinea Consiliului Local, erau instituţiile publice şi şcolile, motiv pentru care punerea pe butuci, în această primăvară, a acestui sistem nu afectează un număr foarte mare de apartamente proprietate - privată.


Pentru instituţiile care se încălzeau până acum în sistem centralizat, Primăria va monta, din bani proveniţi din diminuarea capitalului Uzinii Electrice, cu completare de la bugetul local, centrale termice pe gaz. Pentru a se evita întârzierile cauzate, de regulă, de derularea licitaţiilor, dar şi pentru a flexibiliza noile sisteme de încălzire, s-a luat decizia montării unor centrale distincte pentru fiecare corp de clădire, putându-se merge, în majoritatea cazurilor, pe încredinţare directă. Valoarea totală a investiţiei este estimată la 10.000.000 de lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările