VIDEO Caz revoltător la Vaslui: tânăr bolnav psihic, legat cu lanţul de copac complet dezbrăcat şi fără apă, sub un soare arzător

VIDEO Caz revoltător la Vaslui: tânăr bolnav psihic, legat cu lanţul de copac complet dezbrăcat şi fără apă, sub un soare arzător

Un tânăr de 28 de ani, cu afecţiuni psihice, a fost legat cu un lanţ de un copac din curte, complet dezbrăcat, într-o zi caniculară. Cea care l-a legat cu lanţul de picior a fost chiar mama sa.

Cazul revoltător a fost descoperit marţi, 30 iunie, după-amiază, în localitatea vasluiană Cozmeşti. Tânărul de 28 de ani, diagnosticat cu afecţiuni psihice, a fost găsit legat cu lanţul de copac, în curtea casei părinteşti, de către asistenţii sociali din cadrul Primăriei Cozmeşti.

Tânărul stătea în soare, dezbrăcat şi fără nicio sursă de apă în apropiere, deşi temperatura de afară depăşea 30 de grade. Asistenţii sociali au anunţat de îndată Poliţia şi au solicitat, prin 112, sprijinul unul echipaj de la Ambulanţă pentru a-l transporta pe bolnav la spital.

După mai bine de o oră, în zonă şi-a făcut apariţia şi mama tânărului, care a declarat autorităţilor că era prima dată când îşi lega fiul de copac. Femeia a motivat că a recurs la această metodă extremă pentru ca băiatul să nu iasă din curte în absenţa ei. 

De altfel, întreaga curte arată ca un ţarc uriaş, poarta şi gardurile împrejumuitoare fiind înălţate cu sârmă şi plase metalice. Reprezentanţii Primăriei Cozmeşti au precizat că acest caz era monitorizat de mai mulţi ani şi că au făcut demersuri pentru ca tânărul să fie instituţionalizat, însă mama, care îi este asistent personal, refuză să îl lase în grija statului.

Potrivit  vecinilor, tânărul de 28 de ani nu este periculos, însă nu stă îmbrăcat, pleacă de acasă şi nu ştie să se întoarcă.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui au afirmat că în cazul acestui tânăr primăria din localitate a făcut o solicitare pentru instituţionalizare, încă de anul trecut deoarece mama era depăşită de situaţie.

„În cursul anului trecut a fost făcută o cerere de instituţionalizare din partea primăriei, deoarece mama tânărului, care este şi asistent personal al fiului, era depăşită de situaţie. Nu a fost semnalat vreun abuz. La momentul respectiv nu a fost identificat niciun loc disponibil într-un centru de specialitate. Când a fost găsit un astfel de loc, s-au comunicat primăriei actele necesare pentru întocmirea dosarului, dar dosarul nu a mai fost depus. Situaţia semnalată acum urmează să fie evaluată de specialiştii noştri şi vor fi stabilite măsuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Poliţiştii au demarat o anchetă în acest caz.

 

    

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: