Bărbat prins de poliţişti în timp ce schingiuia un cal: „A precizat că este proprietarul animalului şi se comportă cu el aşa cum doreşte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
inecat prut

Poliţiştii de frontieră din judeţul Vaslui au deschis dosar penal pe numele unui bărbat din judeţul Vrancea prins în timp ce lovea cu sălbăticie un cal. Reacţia bărbatului, după ce poliţiştii l-au atenţional că fapta sa constituie infracţiune, a fost una halucinantă.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, pe 29  iunie, în jurul orei 15.30, în timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu  a observat în balta Pruteţ de pe raza localităţii Bogdăneşti un bărbat ce lovea fără milă un cal, obligându-l prin lovituri repetate şi violente cu pumnii şi cu căpăstrul, să intre în apa şi scufundându-l de mai multe ori cu capul în apă.

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, a fost legitimat, ocazie cu care s-a stabilit că este din judeţul Vrancea.

„În momentul în care colegii noştri i-au atras atenţia că rănirea sau schingiuirea animalelor este o faptă sancţionată de codul penal, bărbatul a precizat pe un ton iritat şi agresiv că este proprietarul calului şi că se comportă cu el aşa cum doreşte, în tot acest timp continuând să-l agreseze. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, dosarul urmând a fi predat, cu declinare de competenţă, autorităţii legale competente în soluţionare”, ia precizat Irina Mirică, responsabil mass-media din cadrul STPF Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite